Собранието се подновува со четири нови лимузини за 3,5 милиони денари


Меси против Левандовски -11 ден ↓↓↓За сума од 60.000 евра македонското Собрание ќе го подновува својот возен парк со нови лимузини.

3,5 милиони денари или 60 илјади евра е сумата која Собранието ја издвојува за да купи четири нови возила а според договорот објавен на сајтот за јавни набавки ќе се набавуваат лимузини – хечбек на бензин.

Главен критериум според наведеното е најниска цена. Пред околу еден месец Собранието купи две лимузини седан, марка FORD Mondeo Trend, кои чинат 50.000 евра.