Со поп, свеќи, погача: На Пулмологија си славеа Свети Никола – се помолија И ЗА ЗДРАВЈЕ


Викенд најава - Најинтересно во Серија А! ↓↓↓На чело со директорот, персоналот од Клиниката за пулмологија вчера со сите адети го чествувале верскиот христијански празник Свети Никола.

Во клиничкиот амфитеатар имало посна трпеза, погачи, а докторите облечени во белите мантили, заедно со попот кој бил присутен на чествувањето, се помолиле за успех и здравје.

Свети Никола е прогласен за слава на Клиниката за пулмологија.

Извор: Фокус