Снимка во живо од заедничката литургија на СПЦ и МПЦ ОА во храмот „Свети Сава“ во Белград

Литургијата на помирување ја служат српскиот патријарх Порфириј и архепископот Охридски и Македонски, Стефан со архиепископите на двете цркви. Истата се одржува во храмот Свети Сава во Белград.

Илјадници верници дојдоа да присуствуваат на литургијата. Ова е прва литургија за помирување по повеќе од половина век.