Словенците во 2023 домаќини на светско во нордиско скијање – направија лудница од промотивно видео

Словенија во 2023 година на Планица ќе го организира Светсиот шампионат во нордиско скијање, па Словенците уште отсега најсериозно си ја сфатија улогата на домаќини. Доказ за тоа е одличното промотивно видео кое го снимија уште лани, а се шири по медиумите, и кое покажува каков народ со спортски карактер се тие и живеат во склад со природата.