Слатката порака до Тереза Меј од противниците на „Брегзит“


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓На штандот организиран од проевропски настроените активисти кои се против „Брегзит“, маскота со ликот на Тереза Меј продаваше„брегзит колачиња” во близина на британскиот парламент во Лондон.

Колачињата беа спакувани во бело-розови кесички, а целата сцена привлече големо внимание на социјалните мрежи.

На овој начин поединци сакаа на сатиричен начин да покажат како го гледаат протестот околу брегзит што го води нивната премиерка.