Вебкафе

СИГУРНО НЕ СТЕ ЗНАЕЛЕ: Скриен стан на врвот од Ајфеловата кула (фото + видео)

Долго време станот на Ајфеловата кула беше скриен од очите на јавноста, а многу луѓе не знаеа дека постои. Денес може да се разгледа скриениот стан со најубавиот поглед во градот на светлината и да се осети препознатливиот дух на Париз од 19 век.

Ајфеловата кула е отворена 1889 и дизајнира е специјално за светската изложба во Париз истата година. Денес оваа кула е симбол на градот, а од самиот почеток на највисокото ниво на кулата се крие стан кој припаѓал на францускиот конструктор Густаво Ајфел, кој во светот е познат по конструкцијата од Ајфеловата кула.

Ајфел во тоа време баш на врвот од најпознатата кула на светото имал апартман со преубав стилски намештај и клавир. Станот често го користел за дружење со важните луѓе од тоа време, вклучувајќи го и Томас Едисон.

To Top