Што е тоа што мажите го посакуваат: Ова се карактеристиките кои ги поседува нивната жена од соништата


Ep.2 Urban Explorer: Каде да се пирсате во Скопје!? ↓↓↓


Зборувавме за карактеристиките на идеалниот маж, но не треба да се заборави дека и тој има свои критериуми за совршена партнерка.

Многумина веруваат дека жените се посложени битија од мажите. Меѓутоа, момците не се така едноставни како што изгледа на прв поглед. На жените би им било од голема помош ако знаат што мажите сакаат или очекуваат од нив. Еве список на неколку работи кои момците ги бараат во жените од своите соништа, пишува Космополитан.

Насмевка

Веројатно често пати сте слушнале дека жените со прекрасна насмевка едноставно се шармантни. Прекрасна насмевка ги освојува маѓите. Може да биде и поважна од убава фигура или шминка. Понекогаш, да го привлечете мажот доволно е само да се насмеете. Исто така, прекрасните заби се важни за прекрасна насмевка, па размислете за тоа.

Самодоверба

Момците сакаат амбициозни жени кои можат да кажат што имаат на ум. Жена која нема свое мислење и едноставно се согласува со сите негови одлуки нема да воодушеви ниту еден маж. Меѓутоа, во односите потребно е да се придржувате за правилото 50-50, односно еден партнер дава исто колку и другиот. Жената не би требало да се плаши, од време на време да преземе одговорност. Секако, премногу тврдоглава жена, која верува дека секогаш е во право, нема да се смета за атрактивна.

Почит

Жената треба да сфати дека мажот има пријатели и семејство. Таа мора да дозволи на својот партнер да го минува слободното време со своите најмили. Дури и ако вашиот маж праша да се придружте, кажете дека ќе го направите тоа следниот пат. Момците ги сакаат овој вид на жени.

Смисла за хумор

Смислата за хумор отсекогаш било и ќе биде одличен квалитет, како за мажите така и за жените. Чичноста со смисла за хумор, способна е да се смее и покрај судбината, секогаш привлекува, без оглед на полот.

Интересна личност

Никој не сака да биде близу до жена која постојано се жали на нејзиниот живот и другите луѓе. Пронајдете хоби или побарајте нешто што навистина сакате да го правите, а тоа ќе ве направи посреќни. Момците се воодушевуваат на интелегентни жени, кои се подготвени да разговараат со часови. Умот е една од најпопуларните карактеристики која е привлечна кај мажите.