Што чудо ќе биде ова: Мистериозно животно од необичен вид снимено во Кина

Во руралниот дел на Кина пред неколку дена е снимено мистериозно суштество, кое очевидците го опишуваат како мешавина на коњ и елен.

Необичното животно е забележано кај езерото Еби во близина на кинеската граница со Казахстан.

Daily Mirror објави дека ова не е прв случај да биде видено вакво необично животно, потсетувајќи дека едно било фатено во 2004 година и примерок од деговата ДНК бил испратен на анализи.

Експертите оценуваат дека станува збор за животно во сродство со еленот од типот Вапити и дека денес постојат само околу 110 примероци на овој необичен животниски вид.