Шпанските власти во соработка со ФБИ ја запленија јахтата на рускиот олигарх Векселберг

Шпанските полициски служби во соработка со американското ФБИ заплениле суперјахта на руски олигарх во Мајорка, пишува The Guardian.

Суперјахтата, проценета на 70 милиони фунти, е поврзана со Виктор Векселберг, санкциониран руски милијардер за кој САД тврдат дека е близок сојузник на Владимир Путин.

Јахтата со 22 членови на екипажот има седум луксузни кабини.