САД ја одобри продажбата на лекот против рак

lek

Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


САД го одобри првиот медицински третман за „редизајнирање“ на имунолошкиот систем на пациентите, па така организмот сам ќе се бори против келиите на ракот.

Американската управа за храна и лекови соопшти дека одлуката претставува „историски“ момент за медицината.

Таканаречениот „жив лек“ се прави одвоено за секој пациент од белите крвни зрнца од неговата крв.

Новиот лек се прилагодува на пациентите за разлика од конвенционалните лекови, како што се хемотерапија и операција.

Компанијата NovArtis третманот го наплаќа 475.000 долари.