Музика

Реге хит кој предупредува на опасностите од коронавирусот – публиката со различни реакции на песната

Боби Вин и Нубијан Ли се африкански музичари кои снимија одлична реге песна преку која предупредуваат на опасноста од ширење на коронавирусот.

„Лошата вест е дека сите ние сме потенцијални жртви, но добрата вест е дека сите ние сме потенцијално решение“, велат музичарите во песната во која се говори за симптомите и начините за заштита од инфекција.

Боби Вино, чие вистинско име е Роберт Кигулани, потекнува од Уганда, која досега има 14 заразени, според „Гардијан“. Првиот случај е регистриран пред четири дена и веднаш беа воведени превентивни мерки како што се затворање на границата, забрана за јавно собирање и затворање на објектите.

To Top