Прва снимка во историјата како тарантула јаде опосум

Опосум е животно кое спаѓа во фамилијата на цицачи. Најчесто се среќаваат во тропски шуми и дождовни шуми. National Geographic го објави првата било кога направена снимка како тарантула јаде еден претставник од овој вид.