Проверени начини за зацврстување на вашето тело!


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Сите ние сакаме убаво тело, но за да го достигнеме тој ефект треба да се потрудиме. Патот не е лесен, но целта е фантастична. Ние ќе ви дадеме неколку корисни совети како тоа лесно да го постигнете.

Тренингот за сила практикувајте го три пати неделно по 20-30 минути.

Не избегнувајте ги кардио вежбите, бидејќи тие ги топат килограмите.

Изберете вежби кои влијаат на различна група на мускули за да постигнете подобри резултати.

Менувајте ја брзината на вежбите, бидејќи ако цело време работите со исто темпо, нема да имате резултати.

Тренирајте ги и подрачјата кои не ви се „болни точки“ бидејќи вашето тело треба да биде совршено од глава до пети, а не само критичните делови.

Заборавете на рутината. Како прво вежбањето ќе ви стане досадно, а како второ нема да добиете резултати.

Додајте оптеретување, дури и кога одете. Доволно е околу нозете да врзете тегови, посебно ако планинарите.

Комбинирајте кардио и тренинг за сила, така го подобрувате метаболизмот.