Прескокнете го овој ден: Новото истражување покажа кој ден е најомразен за секс


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Едно истражување за сексуални навики на лушето откри дека најмногу сме расположени за забава во текот на викендот.

Интернет страницата за запознавање, „Lillicit Encounters“ спроведе интересно истражување за интимните односи меѓу луѓето.

Во студијата учествуваа 1000 парови кои одговараа на основни прашања за својот сексуален живот.

На основата на нивните одговори, тимот кој стои зад сајтот за дејт откри дека паровите имаат најголемо либидо во сабота околу 17:35 часот. Овој ден исто така се најмногу сексуално активни, но и нешто подоцна во терминот, односно 22:24 часот.

Освен часовите во студијата открија и кои денови им се најомилени за игра под чаршавот.

40% од испитаниците за најдраг ден ја одбраа сабота, а повеќето се изјаснија дека најмалку се расположени за секс во понеделник.

На желбата за водење љубов може да влијае и годишната доба, додека во текот на есента најмала е сексуалната активност, а пак, во лето се зголемува.