Прекината традиција долга 60 години: Годинава нема да има Охридски маратон!


Дерби до Дерби! Комплетен фудбалски викенд ↓↓↓


На точно 60-годишнината од одржувањето на првиот Охридски Маратон на релација Пештани-Струга-Охрид кој е во должина од 36 километри оваа година тој нема да се одржи.

Информацијата се пренесе после средбата на првиот човек на пливачката федерација Горан Стојановски и претседателот Стево Пендаровски.

„На средбата се разговараше за реализираните активности на Националната пливачка федерација, за организациските проблеми и предизвици во пливањето на домашен и меѓународен план, како и за идните планови на федерацијата.

Првиот човек на НПФ информираше дека оваа година нема да се одржи Охридскиот пливачки маратон, кој традиционално се одржува под покровителство на Претседателот на државата и ги образложи причините поради кои е донесена таа одлука, а се поврзани со блокираната сметка на федерацијата и финансиското работење на претходното раководство“, стои во соопштението по средбата.