Преговорите помеѓу Русија и Украина продолжуваат денеска

Украинскиот претседател Володимир Зеленски во синоќешното обраќање потврди дека денеска продолжуваат украинско-руските преговори.

Зеленски наведе дека украинската делегација вчера „завршила добра работа“, без да наведе детали.

Тој повторно им се обрати на руските војници, повикувајќи ги да престанат со борбите, истакнувајќи оти „им нуди шанса да преживеат“.

Според Зеленски, руските сили изгубиле 80 авиони, стотици тенкови и повеќе воена опрема за 19 дена борби.