Поздрав од Марс: Вака изгледа „Црвената планета“ пред да дојде зимата таму

Снимката од површината на Марс која ја објави НАСА е базирана на фотографија која на Земјата ја испрати роверот Кјуриосити.

Панорамата е направена од фотографии од планинскиот врв Вери Рубин на кратерот Гејла, се наведува во описот на видеото.

Снимката е направена непосредно пред зимскиот период на Марс, кога небото над Црвената планета било ведро.