После ова видео ќе ви се згади од гумени бонбони – еве од што и како се прават

Ако најразличните типови на гумени бонбони за вас или вашите деца се едни од омилените заблажувачи, веројатно би требало да ви кажеме да не продолжувате со читање понатаму. Начинот на кој се прават бонбоните на „гумена” база, е навистина вознемирувачки.

Овој производ се произведува од желатин, а желатинскиот гел се прави од кожата и коските на животните. Но начинот на кој тој се прави е непријатен за гледање.

Алина Кнепкенс од Белгија, е позната по правење на вакви “хорор” филмови кои се многу кратки, но кои добро го покажуваат процесот на правење на гумените бонбони.