Поради посетите на словачката претседателка и италијанскиот претседател во Скопје посебен режим на сообраќај

Министерството за внатрешни работи информира дека денеска и утре во официјална посета на Македонија ќе престојува претседателката на Словачка, Зузана Чапутова.

На 8 и 9 септември во официјална посета на Македонија ќе престојува претседателот на Италија, Серџо Матарела.

Од тие причини, соопштија од МВР, Одделението за безбедност на патниот сообраќај ќе преземе мерки за посебен режим на сообраќајот по сообраќајниците на поширокото централно подрачје на Скопје.

МВР апелира до граѓаните да ги почитуваат наредбите што ги издаваат полициските службеници.