Понеделничка промена на времето

Дефинитивно понеделник ќе донесе крај на серијата на топли декемвриски денови.

Продорот на значително постудена воздушна маса ќе резултира со пад на температурата, засилен северен ветер, особено долж вардарскиот тек и овчеполскиот крај. Попладне облачноста ќе се зголеми, особено во северниот дел од земјата. На планините во овој дел од Македонија, попладне и навечер ќе провејува слаб снег.

Минималната температура  ќе биде во границите од -4°С до 1°С.

Максималната температура ќе има вредност помеѓу 6°С и 9°С низ поголем дел од котлините, а на југ околу 10°С.

Скопскиот регион очекува ведро време наутро. Попладне облачноста ќе се зголеми и оваа состојба ќе продолжи и во првиот дел од вечерта. Околу пладне ќе започне да дува умерен до засилен северен ветер. Минималната температура ќе има вредност околу -3°С, додека вредноста на максималната температура ќе биде околу 7°С.