Погледнете какви мажи им се допаѓаат на жените!

Научници од Квинсланд испитаа 160 жени, односно им покажаа фотографии од мажи и ги прашаа кои им се најпривлечни.

На мажите кои не се често во теретана резултатите нема да им се допаднат. Имено, се заклучило дека на жените најмногу им се допаѓаат мажи кои се снажни, односно мускулести и високи.

Освен мускулите, важна се покажала и висината, но не во толкава мера колку телото. Ниту една жена не покажала значајна наклонетост кон маж кој е физички послаб.

Само една жена во текот на истражувањето покажала склоност кон послаб маж, но само додека не ги видела другите крупни мажи. Кога ги видела другите мажи и таа одбрала снажен и крупен маж.