Почна исплатата на платите на здравствените работници


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓Фондот за здравствено осигурување вчера попладне информираше дека заочна исплатата на платата на здравствените работници. Исплатата ќе се врши постепено во етапи и се очекува да заврши во следните 48 часа.

„ФЗОРСМ ја известува јавноста дека од вчера започна со исплата на плата на вработените во Јавните здравствени установи, и дел од нив веќе ја имаат на своите сметки“, е наведено во соопштението.