Отфрлени листите и од НДМ на Јанко Бачев


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


На вечерашната седница, членовите на Државната изборна комисија (ДИК) ги отфрлија листите и на Народното движење за Македонија (НДМ). За Одлуката гласале сите 9 членови на ДИК.

Причина за отфрлањето на листите се утврдените големи неправилности во сите 7 кандидатски листи. Несовпаѓање на потписите на предложените кандидати и промена на кандидати без барање од ДИК, се најбројните причини заради кои ДИК ги отфрли листите на НДМ.

После отфрлањето на листите на СДПМ, НДМ е втората партија чии кандидатски листи ДИК едногласно ги отфрли.