Ослободителна пресуда за Силвија Стојановска за обвинението за шверц на дрога


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


Македонската актерка Силвија Стојановска доби ослободителна пресуда во повтореното судење пред Кривичниот суд во случајот за транспорт на 700 килограми кокаин од Колумбија во Шпанија.

Во првото судење, таа беше доби 3 години и шест месеци затвор, а нејзиниот партнер Воислав Будисављевиќ доби седум години затворска казна.

Меѓутоа, Апелацискиот суд ја потврди пресудата за Будисављевиќ и ја зголеми казната на 12 години, додека за актерката го врати предметот на повторно судење.

Како што објаснија од судот, во повтореното судење се следеле напатствијата од Апелација, се анализирале докази и од нив не се гледа учеството на актерката во шемата.