„Оргазам достигнував само со порно филмови, сексот буквално ме уморуваше“

Да, претераното гледање порничи и тоа како влијае на сексуалниот живот. За тоа сведочи и Ерика Гарца, писателка која во интимна исповед го опиша она со кое се борат сè повеќе мажи и жени. Оргазам можела да постигне само со порно филмови, а сексот со мажи буквално ја уморувал.

Гарца во книгата пишува дека знаела да си пушти порно кога нејзиниот партнер ќе го напштел станот и со помош на филмовите за возрасни веднаш да сврши, додека со мажите залудно страдала и по два часа без да доживее оргазам. Таа се анализирала самата себе и сфатила дека со порничи свршува затоа што само така може доволно да се опушти и дека постои голем ѕид помеѓу неа и актерите.

Кога останувала сама со своите порничи, не се грижела за впечатокот кај другите, туку била фокусирана на задоволството. А своето излекување сега сака да го сподели со останатите жени кои имаат сличен проблем.

Порно филмовите станале нејзина опсесија, а дополнително ја убивал и фактот дека во сексот не може да го направи она кое го права порно актерките. Сакала во реалноста да ги испроба сцените од порничите кои ја палеле, што редовно доведувало до ментални крахови.

Сè се променило, како што вели таа, кога го запознала својот сопруг, со кој на почетокот од врската, пред да имаат секс, гледала порничи. Сето тоа се сменило во моментот кога тој одлучил да разговара со неа за нејзините проблеми. Шест месеци траел процесот на „одвикнување“ од порничи за Ерика, кои денес веќе не ги ни гледа. Денес таа ужива во сексот со својот сопруг.

Жените кои имаат сличен проблем ги советува да вежбаат јога и веднаш, засекогаш да престанат да гледаат порно филмови.