Онлајн покер академија – Основни правила


Роналдо нека се пази, Мароко гази - 19 ден ↓↓↓Сите што мислите дека играњето покер преку интернет е лесно, размислете повторно. Веруваме дека вие сметате дека противниците не можат да ве видат, но тоа не значи дека не можат да ве „прочитаат“.

Покерот важи за една од најпознатите казино игри, а сите љубители на оваа игра може да ужуваат така што ќе се регистрираат во 1xBet или Bet365 каде што дефинитивно има најдобри платформи.

Искуствата на големите онлајн покер играчи тврдат дека и преку компјутер може да се прочита противникот, така што се следи неговото однесување.

Во овој текст накратко ќе ви објаснеме на што да внимавате и како полесно да ги прочитате мислите на противникот.

Одложување на одговор

Овде се мисли на времето кое му е потребно на играчот за да одговори. Доколку му треба повеќе време, тоа генерално значи дека се двоуми и дека не знае што да прави. Најверојатно одложениот одговор значи дека играчот има добри карти.

Појачување на влогот

Е сега тука е разликата од покерот на маса и онлајн покерот. Во живо, вие полесно би идентификувале што има противникот, но овде не е баш така лесно. Сепак доколку наназад сте го анализирале играчот, многу лесно може да сфатите дали тој блефира или пак навистина има добри карти.

Брз одговор

Ако противникот одлучува супер брзо, тоа значи дека нема простор за многу размислување. Веројатно вашиот противник има пар во рака, па затоа прави инстант одговори и сака да заврши побрзо раката.

Ова се само дел од основните правила за онлајн покер кои треба да ги следите доколку се одлучите да играте.