Од полноќ горивата се продаваат по пониски цени

Според вчерашната одлука на Регулаторната Комисија за Енергетика, од минатата ноќ, на полноќ, на сила стапија новите, пониски продажни цени на горивата.

Од полноќ цените на ЕУРОСУПЕР-95 и ЕУРОСУПЕР-98 се намалени по половина денар, па еден литар од овие горива ќе чини 58.00, односно 60.00 денари.

Цената на ЕУРОДИЗЕЛ горивото е намалено за еден денар, и еден литар дизел гориво ќе чини 49.50 денари.

Цените стапуваат на сила вечерва на полноќ.