Од мај 160 денари за патарини во еден правец на автопатот Скопје – Штип


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Од мај оваа година за возачите кои ќе сообраќаат на потегот Скопје-Штип и обратно стапува на сила нова давачка.

Секој кој патува по автопатот Скопје – Штип ќе треба да одвои по 160 денари за наплата на патарини и тоа само во еден правец.

Властите ја правдаат цената согласно законските регулативи за сите патарини. Во моментов не се размислува за воведување на вињети кои долги години се користат во одредени земји во Европската унија.