Облик на машко тело кој најмногу ги привлекува жените

Облик на машко тело кој најмногу ги привлекува жените
ува жените

Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


Ако некоја жена ви каже дека масивните стомачни мускули, подмачканите пулсирачки бицепси кои шумолат, не се она што таа сака, тогаш има добри шанси да ве лаже од учтивост, нова студија.

Универзитетот Грифит во Квинсленд спроведе студија за тестирање на степенот до кој физичката сила на телото на мажот е всушност клучот за неговата привлечност. Фотографии од машкi гради без глава беа претставени на група жени, од кои беше побарано да ја оценат нивната привлечност или физичка сила. Некои од мажите беа обични студенти, додека другите гради им припаѓаа на момци кои вежбаа три до пет пати неделно, а сите мажи беа тестирани за сила пред судењето.

Според една нова студија, од сто и шеесет анкетирани жени, ниту една не ги видела слабите момци како попривлечни. Најголемиот показател за машката привлечност за жените во оваа студија е дефинитивно нивната перцепирана сила. Мажите кои може да се сметаат за најсилни биле најпривлечни во 70% од случаите. По дополнителна анализа, истражувачите исто така заклучиле дека жените претпочитаат повисоки и послаби мажи.

Неодамна објавеното истражување, сепак, ја вклучува и теоријата дека моќта одговорна за правење на мажите попривлечни во очите на спротивниот пол го прави тоа само до одреден момент, бидејќи во моментот кога ќе го сметаме телото премногу мускулесто, тоа повторно станува помалку привлечно. Сепак, тим од австралиски научници лесно ја поби оваа теза, со фактот дека претходните студии, исто како и тоа, беа спроведени со скици, а не со вистински фотографии од машки тела.

Ако не сте во идеална форма, исто како и сите други луѓе кои не одат во теретана секој ден, нема потреба да очајувате. Прво, изгледот на Аполо не е сè, а силата не е нешто што доаѓа од одењето во теретана, а жените сигурно нема наскоро да избираат мажи според торзото. Дополнително, ова не е голема студија, бидејќи во неа учествуваа 160 жени и дефинитивно е потребно дополнително истражување на оваа тема пред да може нешто да се тврди со сигурност. Бројни други студии потврдија дека жените сакаат малку помеки и помладешки лица и кај мажите, што генерално не го наоѓаме на екстремно мускулести тела.