Новите модели од iPhone 11 се пуштаат во продажба!


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Од претставувањето на новите „Ајфон“ модели не далат неколку часа, а аналитичарите ги даваат последните проценки околу продажбата на нивиот модел.

Откриено е дека „Ејпл“ првочно е спремен да пушти во продажба 75 милиони нови Ајфон 11 модели, додека компанијата очекува само во првата година да бидат продадени 180 милиони модели.

Иако „Ејпл“ престана да го соопштува бројот на продадени телефони, сепак аналитичарите сметаат дека трите нови модели ќе успеат да се продадат во 180 милиони примероци до 2020 година.

Станува знор за моделите Ајфон 11, Ајфон 11 Про и Ајфон 11 Про Макс.

Кога се цените во прашање се очекува Ајфон 11 да чини 750 долари, додека другите два модели ќе се продаваат помеѓу 900 и 1099 долари.