Норвешка го доби својот прв РОБОТ-ПОШТАР, замена за поштенските сандачиња, а еве и како изгледа (ВИДЕО)


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Норвешката пошта го претстави својот прв робот за доставување на писма и пакетич. Роботот од есен би требало да почне да доставува пошта на жителите на Конгсберг.

Ова е првиот робот од таков тип во Норвешка, а пристигнат е пред три дена од САД. Ако се оди по планот, роботот- поштар би требало да ги замени сите поштенски сандачиња.

Според планот, роботот-поштар би тргнал од складиштата во обиколка. Луѓето би добивале електронско известување, кога роботот-пошттар ќе биде во нивното соседство. Така би можеле да излезат и да ја земат поштата таму кадешто им одговара.