Ниту задникот, ниту градите: Конечно момците признаа кој е најпривлечниот дел од женското тело


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Момците во едно истражување открија кој дел женското тело им е најпривлечен.

Истражувањето на Универзитетот во Манчестер во Велика Британија потврди дека на мажите најпривлечен дел кај жените им се усните.

Спроведуваќи го истражувањето, научниците докажаа како во првите десет секунди од комуникацијата со девојката, момците дури пет секунди минуваат гледајќи во нејзините усни.

А девојките кои носат кармин или сјај за усни, уште повеќе го задржуваат вниманието кај мажите.

Ако пак, жената има полни усни, момците тоа го сметаат за попривлечно и сексипилно, а особено ги привлекува црвениот кармин.