Живот

Ниту тогаш кога мислите не сте безбедни: Ова се ситуации во кои можете за ЗАБРЕМЕНИТЕ

Веројатно сте размислувале со партнерот да се впуштите во авантура во сексот во текот на циклусот бидејќи сте помислиле дека тогаш сте безбедни од непосакувана бременост. Не, тоа не мора да биде случај. Затоа сега ви пренесуваме три ситуации кога можете да забремените во текот на овие денови.

Кај пократок циклус

Жените чиј циклус трае пократко од 21 до 24 дена, може да дојде до бременост веднаш по крварењето или неколку дена подоцна, токму поради тоа што спермата може да преживее во жената и неколку дена.

Кај подолго крварење

Кај некои жени циклусот трае и до седум дена и може да се случи овулацијата да се поклопи со менструацијата.

Овулациско крварење

Некое жени крварат и во текот на овулацијата и затоа може да се случи ова да се измеша со менструалното крварење, а со незаштитен однос во време на овулацијата имате најголеми шанси за бременост.

Advertisements
To Top