Нема да верувате: Ова се трите необични последици од сексот


Кој ќе тепа на Ел Класико!? ↓↓↓


Кога ќе доживеете оргазам во вашето тело доаѓа до многу промени, а некои од нив можеби и ќе ве изненадат. Погледнете ги трите помалку необични последици од водењето љубов.

Изоштрено чувство на мирис

Кога ќе доживеете оргазам, телото го ослободува хормонот пролактин, помеѓу останатото, го засилува чувството на мирис. Публикацијата, Биологикал Психолоџи, ги објави резултатите, кои покажаа дека количината на пролактинот во телото по сексот или мастурбацијата е 400% повеќе од вообичаено, а чувството на мирил е силно.

Меланхолија по сексот

Повеќето жени по сексот се чувствуваат опуштено, среќно, еуфорично, па дури и поспано. Некои жени по сексот чувствуваат нервна напнатост дури и агресија. Истражувањата спроведени помеѓу 230 испитаници покажаа дека 46% од жените барем еднаш во животот чувствувале меланхолија по сексуалниот однос, а околу 5% чувствуваат меланхолија барем еднаш во месецот.

Амензија

Тоа е потполно губење на меморијата. Се случува поради снабдување на мозокот со кислород по оргазмот. Оваа појава е ретка и од 100.000 луѓе само три до пет годишно доживуваат амнезија. Најчувствителни се жените во педесеттите години. Овој облик на амнезија е само привремен и обично не се повторува, велат експертите, додавајќи дека губењето на меморијата трае само неколку часа.