Небото над Австралија: Формација на облаците каква ретко се гледа


Ep.2 Urban Explorer: Каде да се пирсате во Скопје!? ↓↓↓


Илја Катсмен (22), овој феномен го фотографираше од прозорецот на авионот во кој леташе од Перт за Аделаида, а Австралискиот метеоролошки завод изјави дека најверојатно станува збор за брановидни облаци.

Авторот на фотките изјави дека глетката го импресионирала и му била доста необична бидејќи прв пат гледал таква формација на облаците.