Најстравичната сообраќајка во САД во 2019 година

Најстравичната сообраќајка во 2019 година во САД се случи во сојузната држава Охајо, а причина за истата беа снегот и лизгавите патишта низ државата.

Како последица на таквите услови на патиштата, автомобил се излизгал и завршил целосно згмечен странично од кабината на камионот.

Несреќата се случила во округот Кларк , а локалните пожарникари објавија фотографии со коментар дека и тие не можеле да поверуваат дека може да се случи таква несреќа.

Автомобилот Шевролет Круз е смачкан , но за среќа возачот поминал само со полесни повреди.