На илузионистот Волта не му успеа опасниот трик од Худини (видео)


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓Познатиот илузионист Педро Волта не успеа да го изведе опасниот трик на Хари Худини поврзан со ослободувањето од синџири под вода, со кој тој сакаше да му оддаде почит на еден од најголемите илузионисти на сите времиња.

Трикот на Худини се изведува така што илузионистот е завран со синџири во сад со вода и тој има само неколку секунди за да се ослободи од синџирите и да излеле од под вода. Овој трик се смета за многу опасен бидејќи голема е веројатноста дека илузионистот може да се удави.