Му влезе „во срцето“: Вака изгледа однатре ураганот Доријан кој пустоши низ САД (видео)

Пилот од редот на американската Национална океанска и атмосферска администрација (НОАА), со авион влета во „срцето“ на ураганот Доријан кој е од петта категорија и кој пустоши низ САД.

На видео снимката направена од пилотската кабина се гледа како изгледа тоа возење и како „Ловецот на урагани“ успеа да се пробие низ влажниот и опасен вител и да дојде во центарот каде е мирно.

Како што се наведува, тој таа акција ја извел со авионот Локхид ВП-3Д Орион кого нагалено го викаат „Кермит“, според ликот на жабецот од популарната серија Мапет шоу.

На снимката се гледа како пилотксата кабина е украсена со маскотата Кермит.