Мрш, багро УКИМ-ска!


Шанса да станеш YouTuber! Приклучи се! ↓↓↓


Синдикатот при Универзитетот „Кирил и Методиј“ на претседателот на македонското собрание, Талат Џафери, му го врачи своето највисоко признание – Плакета за особени заслуги и придонес.

Признанието му е доделено „за визионерството и одлучниот чекор кој што претседателот на Собранието на Македонија го презеде со потпишување на Колективниот договор со Синдикатот на УКИМ, со кој се регулираат платите на наставниот и ненаставиот кадар на УКИМ“.

„Ретки се државниците кои ја разбираат и поддржуваат науката, вашето разбирање на значењето на науката значи инвестиција во младите, иднината и напредокот… “, рече проф. д–р Ангел Ристов за актуелниот собраниски спикер.