Актуелно

Мнозинството во Врховен не го поддржа Вангеловски за укинување на притворот на Кочан

Мнозинството врховни судии не го поддржа рефератот со кој Јово Вангеловски имаше намера да го укине притворот на Сеад Кочан.

Иако требаше да се разгледува, претседателот на Врховниот суд, Јово Вангеловски ја повлекол и другата точка на дневниот ред, со која требаше да се забранат сите прислушувани разговори како доказ во судска постапка.

Претседателот на Врховен суд Јово Вангеловски и покрај укажувањето дека треба да се изземе од одлуката поради тоа што и тој се наоѓа во прислушуваните разговори, сепак инсистираше и остана до крај да одлучува за СЈО и Сеад Кочан.

Advertisements
To Top