МФ: Јавниот долг намален за 0,3 насто


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Јавниот долг според последните податоци на Министерството за финансии е намален за 0,3 проценти.

Заклучно со 30 јуни 2017 година изнесува 3.885,4 милиони евра што претставува 38 проценти од БДП, што споредено со претходниот квартал претставува намалување за 3,3 милиони евра, односно за 0,1 процентен поен, наведуваат од Министерството за финансии.

Додаваат дека јавниот долг на 30 јуни 2017 година изнесува 4.708,3 милиони евра, што претставува 46,1 отсто од БДП, што споредено со претходниот квартал претставува намалување за 31,4 милиони евра, односно за 0,3 проценти.