Мекдоналдс воведува огромна промена во најпознатото мени!


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Најпознатиот ланец за брза храна во светот веќе со години има мени кои никогаш не го промениле. Едно од нив е можеби најпознатиот Хепи Меал, е наменет за деца, а содржи чизбургер, помфрит, напиток и играчка. Но сега чизбургерот во Хепи Меал може да стане минато.

Мекдоналдс со овој потег сака да го намали внесот на калории кај децата, а наместо чизбургер планираат да вметнат овошје. Исто така во стандардиот Хепи Меал може да се најде шише вода наместо преблаг напитон кој децата го сакаат.

A post shared by Jack Flash (@jack_flash_la) on

Се предвидува до 2022 година, Хепи Меал да стане најпродавано мени во Мекдоналдс, па затоа се работи на намалување на калориите кои ги внесуваат децата. Чизбургерот прво ќе исчезне од американските ресторани, а потоа новиот Хепи МЕал може да се најде и во Европа.