Македонија

Мајмунче е првото бебе во Зоолшката, може да носи име по лик од „Медена Земја“

Во скопската Зоолшка градина вчера се роди првото бебе оваа година.

Првото бебе во 2020 година е мајмун од видот патас. Полот на мајмунчето се уште не е познато, но надлежните веќе знаат како ќе се вика доколку биде женско.

Ако е женско мајмунот ќе го добие името Атиџе и тоа по името на главна актерка од филмот „Медена земја“ кој е првиот македонски филм со две номинации за Оскар.

Advertisements
To Top