Одбиена жалбата на Катица Јанева, останува во куќен притвор


Викенд најава - Најинтересно во Серија А! ↓↓↓Катица Јанева останува во куќен притвор.

Апелискиот суд ја одби жалбата на поранешната јавна обвинителка да се брани од слобода, па Јанева ќе остане во куќен притвор.

Наредното рочиште за „Рекет“ е закажано за 20. јануари и тогаш треба да сведочи обвинителката Лиле Стефанова, претходно свеодочеше Елизабета Јосифовска. Јанева во куќен притвор е од 19 ноември, додека претходно од 21. Август беше во притвор во затворот во Шуто Оризари.