Луксузна јахта со „вертикални крилја“ – за фантастично пловечко уживање


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Во Франција моментално во тек е производството на специфична јахта која, како што наведуваат дизајнерите ќе „има вертикални крилја“.

15.2.jahta2

Станува збор за луксузна јахта, која делумно ќе се движи со мотор, а делумно со силата на ветерот.

15.2.jahta3

Јахтата која е наречена Комореби ќе има две големи едра, со кои ќе може да се движи со брзина и до 27 километри на час.

15.2.jahta4

15.2.jahta5

Тоа ќе биде луксузен брод со голем салон, помала градина на површината, базен, сауна и простор за слетување на хеликоптер.

15.2.jahta6

– И покрај должината на јахтата не сакаме Комореби да изгледа предоминантно. Она што сакаме да го направиме е прекрасен џин, изјави Марк Ван Петеген, дизајнер во компанијата ВПЛП, која ги произведува овие јахти.

15.2.jahta7

Комореби ќе има и соларни панели благодарение на кои ќе заштедува 30 отсто од горивото.

15.2.jahta8