Луѓето повторно на Месечината во 2026 година


Меси против Левандовски -11 ден ↓↓↓Според Американската вселенска агенција, НАСА, се подготвува нова мисија на Месечината со ракета со човечки екипаж.

Новата мисија на освојување на Месечината ќе се одвива во три фази. Во првата фаза астронаутите ќе ја посетат базата во орбитата на Месечината .

Според НАСА, потребни се неколку трхнолошки унапредувања пред да стапне човечка нога на Месечината. НАСА сака да го доврши специјалнотио летало, со соодветна големина за човечки екипаж. Ова летало би овозможило три мисии.

Првата ќе опфати лансирање на летало без екипаж која ќе ја обиколи Месечината и ќе се врати на Земја.Втората мисија М2 ќе поведе со себе луѓе, а дури во третата мисија ќе се лета до вселенската станица Гејвер, сместена во орбитата околу Месечината.

НАСА планира и кампања за слетување на Месечината кога ќе контактира со приватни компании со кои ќе изгради мали роботски ситеми за истражување на Месечината, по што ќе ги замени или унапреди со човечки.

Стручњаците тврдат дека мисиите во кои ќе има човечка посада, нема да тргнат пред 2026 година.