Коронавирусот причина за одложување на пописот во Хрватска


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓Хрватска го одложи пописот на населението поради коронавирусот.

– Пописот нема да започне на 1 април, туку ќе се одложи, потврди координаторот за попис во Централното биро за статистика Дамир Плесац за Н1.

Причината за одложувањето на пописот како што кажа Плесац е коронавирусот.

Плесац објасни дека Институтот сè уште не знае колку долго ќе се одложи пописот затоа што тоа ќе зависи од епидемиолошките мерки и одлуките на Владата и Парламентот, кои мора да го сменат Законот за попис.