Колку е идеалната разлика во години: Процентуално новото истражување даде резултати за веројатност на развод…?!


Шанса да станеш YouTuber! Приклучи се! ↓↓↓


Поголема е веројатноста за разделба или развод ако разликата во годините е поголема, вели најновото истражување спроведено на 3000 луѓе.

Во врските во кои старосната разлика е пет години веројатноста за развод е 18%, додека партнерите чии разлика е 10 години имаат дури 39% веројатност за разделба.

Најлошите резултати кои покажуваат 90% веројатност се кај паровите кои меѓу себе имаат 20 или повеќе години разлика.

Најдобрата разлика е една година и таквите парови имаат 3% шанса за разделба.

Експертите веруваат дека причината за ваквиот резултат е фактот дека луѓето во различни доби од животот сакаат поинакви работи и имаат поинакви животни вредности.