Живот

Колку често треба да водите љубов на неделна база?

Сите знаеме дека сексот е здрав и многу потребен за добро функционирање на организмот, како за физички, така и за ментален план. Но едно истажување покажува дека луѓето се помалку се сексаат во споредба со истражувањето пред десет години.

Сексајте се наместо да гледате филмови и серии

Одговорот на прашањето зошто е тоа така го дава авторката на истражувањето Џен Твинг воедно и професорка по психологија. Причинта за помалку сексање во бракот обично е премногу работа и замор. Наместо да се релаксирате со филмови и серии, посветете си внимание со партнерот.

Важно е да не форсирате

„Тоа е всушност многу добар резултат бидејќи сексот еднаш во неделата е бројка која значи среќа во бракот“ вели Ами Мус професор по психологија. Таа открива дека паровите кои се сексаат почесто се посреќни и поздрави.

„Сексот се поврзува со чувството на задоволство во врската. Ако се сексате повеќе од еднаш неделно, тоа е сосема во ред“ рече Мус.

Ако „немате среќа“ да се сексате редовно, потрудете се барем тогаш кога ќе водите љубов да уживате.

To Top