Јово Вангеловски виновен за злоупотреба на службената должност, ама нема да оди в затвор


Енрике лажеше? Шпанија го избра Мароко - 17 ден ↓↓↓Бившиот претседател на Врховниот суд, Јово Вангеловски е прогласен за виновен и е осуден на една година и шест месеци затвор, но казната му е заменета за условна, доколку во наредните четири години не стори ново кривично дело, потврдија за МИА од Основниот кривичен суд Скопје.

-По изведените докази завршните зборови донесена е првостепена пресуда. Обвинетиот е огласен за виновен и определена му е условна осуда, велат од Судот.

Вангеловски е осуден за „злоупотреба на службената положба и овластување“.